Nieuws

Het Myopie Congres 2017
28 sep 2017

Het Myopie Congres 2017

Afgelopen maandag waren wij aanwezig op hét Myopie Congres 2017. Zicht. Het is één van onze belangrijkste functies. Als je aan een willekeurige voorbijganger vraagt welk zintuig hij of zij écht niet zou willen missen komt daar in bijna alle gevallen ‘zicht’ uit. Begrijpelijk, want onze ogen helpen ons om de wereld om ons heen te ervaren. Te leren, te ontdekken en te genieten. Als oogspecialist spelen we hier een belangrijke rol in. Of je nou opticien, contactlensspecialist, optometristen of orthoptist bent, het doel is gelijk: ervoor zorgen dat jouw patiënt optimaal gebruik kan maken en genieten van zijn of haar zicht. Nu en in de toekomst.
Lees verder

Op vakantie? Vergeet je ogen niet!
05 jul 2017

Op vakantie? Vergeet je ogen niet!

De vakantiemaanden juli en augustus zijn weer aangebroken. En hoewel het wellicht niet het eerste is waar u aan denkt als u op vakantie gaat, is het raadzaam even stil te staan bij… uw ogen op vakantie! "Dat begint natuurlijk bij een goede zonnebril", zegt Edwin Raghunath, opticien van Kijk op Ogen in Moordrecht. "we hebben op dit moment mooie zomeraanbiedingen om net voor vertrek nog even van te profiteren. Zo zorgen wij voor gratis zonneglas op sterkte bij zonnebrillen vanaf 149 euro. Een goed zonneglas heb je trouwens al vanaf 15 euro, dus die goede bescherming hoeft niet duur te zijn."
Lees verder

Blu:gen: het antwoord tegen blauwlicht
18 mei 2017

Blu:gen: het antwoord tegen blauwlicht

De risico’s van blauw licht Overmatige blootstelling aan blauw licht vormt een groot risico voor de gezondheid van de ogen. We beginnen het pas nu te begrijpen, maar experts waarschuwen dat langdurige overmatige blootstelling aan blauw licht kan leiden tot ernstige oogaandoeningen, waaronder staarvorming, AMD en het afsterven van netvliescellen.  
Lees verder

Goed voor Ogen: Wrap met shoarma en veldsla
11 mei 2017

Goed voor Ogen: Wrap met shoarma en veldsla

Voorkomen is beter dan genezen. Dat is waar wij voor staan. Daar hoort ook aandacht voor goede gezonde voeding bij. Vandaag maar weer eens lekkere hap die ook nog eens gezonde elementen heeft. Een wrap met shoarma, veldsla en oranje paprika.
Lees verder

NIEUW! EnRoute: brillenglazen voor op de weg
04 mei 2017

NIEUW! EnRoute: brillenglazen voor op de weg

De reactietijd van bestuurders wordt voor 90% bepaald door hun zicht.
Lees verder

nieuwsarchief