Brillen

Monturen

Tegenwoordig zijn er vele soorten brilmonturen te vinden. Waar de een zijn bril ziet als een modeaccessoire en kiest voor een opvallend felrood exemplaar, ziet de ander de bril slechts als hulpmiddel en kiest voor een randloze bril die zo min mogelijk opvalt. Daarom hebben we allerlei verschillende monturen, van diverse groottes en kleuren. Er is voor ieder wat wils en we voegen regelmatig nieuwe monturen toe aan ons assortiment die meegaan met de huidige mode. Wil je alvast een blik werpen op onze monturen? Via de Digitale Paskamer kun je onze monturen bekijken en naar de winkel sturen om te passen.

Welk montuur je ook kiest: we vinden het belangrijk dat het montuur van de beste kwaliteit is en lang mee zal gaan. Daarom krijg je elk onderdeel eenmaal gratis wanneer er binnen een jaar iets breekt, zowel door eigen schuld als bij een ongeluk. Uiteraard zal het ook direct opgelost worden als er een fabricagefout blijkt te zijn.

Foto
Veel mensen vinden het lastig om zelf te beoordelen of een nieuw montuur bij hun gezicht past en leuk staat; de glazen in het nieuwe montuur zijn immers nog niet op sterkte. Wij kunnen natuurlijk altijd meekijken en onze deskundige mening geven, maar we begrijpen dat de mening van vrienden en familie ook belangrijk is. Daarom kan je bij Kijk op Ogen een digitale foto maken die je vervolgens kunt bekijken met je eigen bril op sterkte en via internet kunt delen met familie en vrienden om meer meningen te horen.

Glazen

Kijk op Ogen levert uitsluitend brillenglazen van topkwaliteit van leverancier HOYA. Door rekening te houden met jouw specifieke behoeften, voorkeuren en levensstijl kunnen we bepalen wat de beste glazen zijn om perfect zicht te combineren met een hoog draagcomfort. Zo zijn er simpele enkelvoudige glazen, maar kun je ook kiezen voor multifocale glazen voor perfect zicht dichtbij én veraf. Breng je veel tijd door achter een beeldscherm? Dan kan een computerbril een uitkomst zijn. Kom vooral langs voor advies, we denken graag met je mee over je mogelijkheden.

Kidsplan

Wanneer je kind een bril bij ons afneemt, raden wij aan ons Kidsplan te bekijken. Dit is een totaalpakket waarbij je voor een vaste lage prijs veel voordelen krijgt. Lees hier meer over.

Natuurlijk vinden we het ook belangrijk dat de brillen leuk zijn en goed staan! Daarom hebben wij een speciale Kids Corner, met allerlei leuke en hippe merken.  Verwacht uiteenlopende brillen van diverse populaire labels, die het hele jaar door wisselen. Het resultaat? Keuze uit mínimaal 60 monturen en altijd een kwalitatief hoogwaardige kinderbril vinden die perfect past!

Kinderen met lees- of leerproblemen

Kinderen krijgen niet alleen een bril wanneer ze slecht zicht hebben: ook bij sommige lees- of leerproblemen kan een bril uitkomst bieden. Bij Kijk op Ogen besteden we hier extra aandacht aan en hebben diverse medewerkers zich gespecialiseerd in de MKH-methode. Hiermee kan gemeten worden hoe elk oog afzonderlijk werkt en hoe beide ogen samenwerken om op één punt te fixeren. 

Zo kan bijvoorbeeld gekeken worden of er sprake is van fixatie disparatie: er kan dan van de waarnemingen van beide ogen geen stabiel volledig beeld gemaakt worden. Wanneer kinderen met dyslexie last hebben van fixatie disparatie, wordt lezen nóg moeilijker. Waar bij dyslexie de hersenen een foutje maken in de beeldverwerking, zorgt de afwijkende disparatie er ook nog voor dat de tekst zelf slecht waargenomen kan worden.

Maak vooral een afspraak met een van onze specialisten wanneer je kind leerproblemen heeft en dit mogelijk verbeterd kan worden met een bril. Door de ogen te testen en indien nodig een bril aan te meten, kan een deel van het probleem verholpen worden en wordt kijken en lezen een stuk minder vermoeiend.

Coatings

Naast diverse soorten glazen, bieden wij ook diverse soorten coatings aan met elk specifieke eigenschappen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor coatings waardoor je glazen krasbestendig, anti-reflecterend, waterafstotend, vuilafstotend en anti-statisch zijn, maar ook een coating waardoor blauw licht van beeldschermen geneutraliseerd wordt zodat je ogen minder belast worden wanneer je naar een scherm kijkt. Heb je moeite met autorijden in het donker? Dan is HOYA enroute iets voor jou. Dit contrastverhogende filter zorgt ervoor dat kleuren makkelijker te onderscheiden zijn en je minder last hebt van afleidende schitteringen. Zo kun je ontspannen achter het stuur zitten en comfortabel autorijden.

Vraag naar de mogelijkheden waarop jouw kijkcomfort verhoogd kan worden en je bril langer meegaat.