Waarom een tweede bril?

Regelmatig zijn er acties waarmee je voordelig een bril kunt uitkiezen. Maar als je al een bril hebt die je dagelijks draagt, waarom zou je dan een nieuwe kiezen? Wat heb je aan een tweede of misschien zelfs derde exemplaar? Hieronder enkele redenen waarom je juist wél een extra bril wilt hebben.

Reservebril: handig en verplicht

Het is altijd vervelend wanneer er iets met je bril gebeurt en je hierdoor rondloopt met verminderd zicht. Daarom is het fijn om een extra exemplaar achter de hand te hebben. Ook kun je dan uit gemak je bril op een vaste plek laten liggen, wanneer je bijvoorbeeld een bril hebt voor thuis en een voor op kantoor.

Naast dat het handig is om een reservebril te hebben, kan het ook verplicht zijn. In sommige populaire vakantielanden, bijvoorbeeld Duitsland, Italië, Spanje en Frankrijk, is het verplicht om een reservebril in de auto te hebben liggen. Dit geldt niet alleen voor brildragers, maar ook voor lenzendragers. Je riskeert een boete wanneer je dit niet doet.

Sporten

Ga je graag sporten en loopt je bril kans om hierbij beschadigd te raken? Vaak bieden contactlenzen dan een uitkomst, maar wat als je die niet wilt/kunt dragen? Het is zonde als je favoriete bril kapot gaat tijdens het sporten, dus je kunt een extra exemplaar kopen dat geschikt is om mee te sporten. Zo zijn er speciale sportbrillen verkrijgbaar, maar dit is niet per se nodig: bij veel soorten sporten is een steviger montuur al een oplossing. In onze winkel kun je diverse monturen proberen en zo kijken wat voor jou geschikt is tijdens het sporten.

Leesbril

Na je 40e krijgt bijna iedereen last van ouderdomsverziendheid, doordat de elasticiteit van de ooglens afneemt naarmate je ouder wordt. Dit betekent dat vaak een leesbril nodig is om goed te kunnen zien op korte afstanden. Een voordeel van een leesbril is ook dat deze gemakkelijk gedragen kan worden naast een gewone bril, wanneer je geen multifocale bril wilt/kunt dragen.

Computerbril

Een beeldschermbril lijkt in vele opzichten op een multifocale bril, doordat er verschillende sterktes in het glas zitten. Er is echter een groot verschil: met een computerbril ben je ook verzekerd van de juiste kijkhouding. Juist wanneer je veel tijd doorbrengt achter een computer, bijvoorbeeld op kantoor, is dit erg belangrijk. Een verkeerde houding kan leiden tot lichamelijke klachten als hoofdpijn en schouder- of nekklachten. Daarnaast is het kijken naar een beeldscherm belastend voor de ogen. Het dragen van een computerbril zorgt voor goed en ontspannen zicht op de juiste afstand en meer kijkcomfort.

Zonnebril

Het lijkt misschien overdreven om een zonnebril te dragen in de winter, maar het dragen van een zonnebril heeft niks met de temperatuur te maken. Het is juist belangrijk om schadelijk uv-licht te weren. Juist in de winter, vooral wanneer er sneeuw ligt, wordt er veel uv-licht teruggekaatst in je ogen. Waar uv-straling in het voorjaar nog gefilterd wordt door de groene omgeving, heeft het in de winter vrij spel door de weinige begroeiing. Ook staat de zon in deze tijd van het jaar lager, waardoor je eerder last krijgt van vervelende en mogelijk gevaarlijke schitteringen op de weg. Een zonnebril met polariserende glazen kan dan uitkomst bieden tegen deze schitteringen. We hebben diverse monturen in de winkel volgens de laatste mode, die zowel op sterkte als gewoon gedragen kunnen worden.

Modeaccessoire

Tegenwoordig dragen we brillen niet enkel voor beter zicht, maar is het ook een modeaccessoire. Dit is ook logisch: wanneer je dag in, dag uit met een montuur op je neus loopt, wil je natuurlijk dat dit er goed uitziet. Je kunt een randloos montuur kiezen voor overdag en tijdens een avondje uit juist een felgekleurde bril dragen, of andersom. Met zoveel mogelijkheden kun je meerdere kanten opgaan en verschillende monturen kiezen die passen bij jouw stijl.