CBR keuring

Het CBR kan uw rijgeschiktheid om diverse redenen willen keuren, waarbij ook gekeken moet worden naar uw ogen. Automobilisten ouder dan 75 jaar zijn bijvoorbeeld verplicht om elke vijf jaar hun zicht te laten controleren en ook bij bepaalde ziektes, bijvoorbeeld diabetes, moet u verplicht uw ogen laten testen om zeker te zijn dat uw zicht goed genoeg is. Wij kunnen dit onderzoek voor u uitvoeren volgens de eisen van het CBR en u kunt snel bij ons terecht. Aan de hand van het onderzoek zullen wij een advies geven over uw te verwachten rijgeschiktheid. Neem daarom bij de keuring uw bril op sterkte mee!

Een CBR keuringsonderzoek kost  €119,- en duurt ongeveer 60 minuten. Het is goed om te weten dat dit onderzoek niet wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Het onderzoek bestaat uit:

– Oogscreening
– Bepalen van gezichtsscherpte met en zonder correctie
– OCT opname
– Fundus foto
– Spleetlamp opname (indien nodig)

Bij het onderzoek is het mogelijk dat u pupilverwijdende oogdruppels toegediend krijgt, waardoor u enige tijd wazig zult zien en last zult hebben van lichtgevoeligheid. Wij adviseren u dan ook niet zelf naar uw afspraak auto te rijden.

Wilt u een afspraak maken? Dit kan gemakkelijk via onze website of door te bellen naar 0182 37 08 25.