Het belang van een goede skibril

Of je nu wel of niet op wintersport bent geweest, iedereen weet dat een skibril tot de uitrusting voor deze winterse vakantie behoort. Maar wat zijn precies de voordelen? En wat gebeurt er als je er geen draagt? We zetten hier de grootste voordelen van een skibril op een rijtje.

Veiligheid

Allereerst is een skibril essentieel voor jouw veiligheid op de piste. Een goed passende skibril beschermt jouw ogen en de huid daaromheen tegen de kou, wind en opspattende sneeuw. Let dus goed op of jouw skibril goed aansluit op je helm en huid.
Ook zorgt een goede skibril voor meer contrast in je zicht. De kleur van het glas bepaalt het contrast. De keuze hierin maak je op basis van persoonlijke voorkeur en de omstandigheden van jouw wintersportavonturen.
Bij aanschaf van een skibril helpen wij je uiteraard bij het vinden van een bril die perfect bij jou aansluit qua pasvorm en zichtvoorkeuren.

UV-bescherming

Een goede skibril moet 100% UV-bescherming bieden. Hiermee beschermen de glazen je ogen grotendeels tegen schadelijke UV-straling. Voor kinderen is dit extra belangrijk omdat zij nog kwetsbaarder zijn voor UV. Maximale UV-bescherming wordt aangegeven met 100% UV of UV 400.
Teveel blootstelling aan UV-straling kan zorgen voor sneeuwblindheid: een vervelende ontsteking van het hoornvlies. Hierbij worden je ogen rood en zwellen je oogleden op, je ogen zijn dan als het ware verbrand door de zon. Erg vervelend tijdens je vakantie. Gelukkig ontstaat er geen permanente schade aan de ogen en verdwijnen de klachten na een paar dagen.
Langdurige blootstelling aan UV-straling kan echter wel voor permanente problemen zorgen. Denk aan oogziektes als staar en maculadegeneratie, twee van de meest voorkomende oogaandoeningen bij ouderen. Onderschat het belang van goede UV-bescherming dus niet, zelfs op bewolkte dagen is een skibril met honderd procent UV-filter nodig.

Evil Eye

Wij helpen je graag met het uitzoeken van een skibril die perfect bij jou past. Onze skibrillen van Evil Eye zijn verkrijgbaar op sterkte en passen dankzij een flexibel montuur perfect op jouw gezicht. Dankzij de unieke filtertechnologie wordt je zicht optimaal aangepast aan de lichtomstandigheden voor maximaal zicht op de piste. Uiteraard bieden de glazen honderd procent UV-bescherming.
Kom dus snel nog even langs voordat je naar de bergen vertrekt!