Goed voorbereid op wintersport met 'goggles' en sportzonnebrillen

'Je kunt in één oogopslag zien welke mogelijkheden er zijn op gebied van maten, kleuren en vormen'.

Nu de kerstvakantie er aan komt, zijn velen van ons alweer bezig met de voorbereidingen op de wintersport. Wat is er mooier dan skiënd de besneeuwde hellingen af of genieten van de winterzon in de sneeuw. Maar sneeuw kan oogverblindend zijn en de schadelijke UV-straling van de zon versterken. Het is goed daar vooraf bij stil te staan.

Dat betekent dus: je voorzorgsmaatregelen nemen. Hebben we allemaal een goede zonnebril bij ons en is er wellicht nog meer nodig? Bij Kijk op Ogen in Moordrecht is voor u vooruit gedacht. De opticien aan het Kerkplein heeft een prachtige collectie sportzonnebrillen in huis. "Bovendien krijgen we vanaf half december tot begin januari in de winkel ook de beschikking over de speciale 'goggles'", vertelt Janneke Jacobs van Kijk op Ogen. "Dat zijn skibrillen waarvan een aantal ook op sterkte gemaakt kunnen worden met een clip-in."
"Het gaat om de collectie 'goggles' van Adidas, die vanaf komende zaterdag volledig bij ons aanwezig is", vult Esmeralda Raghunath aan. "Je kunt dan in één oogopslag zien welke mogelijkheden er zijn op gebied van maten, kleuren en vormen."
De levering van zowel sportzonnebrillen als goggles kan redelijk snel als ze landelijk voorradig zijn. "We streven ernaar dat mensen die komend weekend zo'n bril kopen die nog voor de kerst in huis hebben."
Niet alleen Adidas maar ook Vingino heeft een collectie goggles. "Deze goggles zijn speciaal voor kinderen en kunnen voorzien worden van een clip met sterkte erin. Kinderen hebben hun ogen nog erg lang nodig, dus bescherming is belangrijk."

Ventilatiesysteem

Goggles bieden de perfecte bescherming tegen wind, vrieskou én UV-straling. Een goed voorbeeld is de Progressor goggle van Adidas Sport eyewear. Die bestaat uit een frame en een subframe met lens, die heel gemakkelijk op en af te zetten is. Zelfs met handschoenen aan, kan je de lens verwisselen. Het drielagige lichtgewicht en schokdempende schuimframe zorgt ervoor dat de bril perfect aansluit. Bovendien voorkomt een ventilatiesysteem dat de glazen beslaan. 
Ook wordt, bij de lens Progressor C een ‘kristalhelder’ zicht in alle weersomstandigheden gegarandeerd, dankzij de cilindrische dubbellens. Met de sferische dubbellens van de Progressor S heb je een nog groter zicht. De Progressor C en S goggles zijn in negen kleuren- en filtercombinaties beschikbaar."

Veiliger en comfortabeler

Alhoewel een normale zonnebril ook nog wordt gebruikt, is het gebruik van goggles op wintersportvakantie aan te raden. Het is simpelweg een stuk veiliger en comfortabeler, voornamelijk bij slecht weer. Onderzoek heeft uitgewezen dat goed zicht bijdraagt aan een veilige winterportvakantie. De krachtige UV-stralen die versterkt worden door de weerkaatsing van de sneeuw zijn schadelijk voor de ogen. Tevens beschermt een goggles goed tegen kou, wind en valpartijen. Protectie is noodzakelijk en goede goggles een must.

meer nieuws