BlephEx is DE behandelmethode voor blepharitis en droge ogen!

Last van jeukende, tranende, branderige, geirriteerde of ontstoken ogen? Bij Kijk op Ogen kunt u nu ook terecht voor de BlephEx behandeling. De BlephEx behandeling wordt gebruikt voor de behandeling van blepharitis, een chronische ontsteking van de oogleden die wordt veroorzaakt door een overmatige groei van normale bacteriën die leven langs de rand van het ooglid. 

Odoo CMS - voorbeeld zwevende afbeelding
De oogleden worden door middel van een roterend sponsje gereinigd.

BlephEx is een pijnloze behandeling die door een oogheelkundig specialist (optometrist) uitgevoerd wordt. Het apparaat waarmee behandeld wordt, heeft nog het meest weg van een elektrische tandenborstel.

Wat doet de behandeling? 

Dankzij BlephEx kunnen onze oogspecialisten heel precies en veilig de oogleden en de oogharen reinigen en de ontstane biofilm afbreken. Hierdoor zal er vrijwel direct verbetering optreden in de symptomen. Belangrijker nog, doordat de biofilm langs de rand van het ooglid wordt afgebroken kan de oogspecialist voorkomen dat er lange termijn schade aan de traanklieren ontstaat en kan voorkomen worden dat u gaat leiden aan andere oogziektes zoals MGD of droge ogen.

Wat houdt de behandeling?

Door middel van een elektrisch aangedreven micro sponsje worden uw oogleden en wimpers veilig en grondig gereinigd. Schilfers en talg worden verwijderd en het ooglid wordt gepolijst. Elk ooglid wordt met een nieuw sponsje gereinigd om verspreiding van bacteriën tegen te gaan. De behandeling duurt 10-15 minuten. Tijdens het poetsen ervaren de meeste mensen een kriebelend gevoel, maar het poetsen is verder pijnloos. Na de behandeling worden uw ogen gespoeld. De oogspecialist zal u adviseren over hoe u thuis uw ogen kunt schoonhouden. Aangezien thuis reinigen semi effectief is wordt de BlephEx behandeling elke 4-6 maanden herhaald. 

Welk resultaat mag u verwachten?

De behandelingen hebben als doel om de ontsteking aan de rand van het ooglid weg te nemen en daarmee de symptomen te verminderen. De behandeling geeft in veruit de meeste gevallen een enorme verbetering. De ontsteking wordt grondig aangepakt en de nadelige gevolgen, zoals jeuk, afscheiding, brandend gevoel, irritaties, tranende ogen, etc. nemen sterk af. Kortom er is veel meer rust in het oog.

Blepharitis is een chronische aandoening en zal nooit helemaal verdwijnen. Daarom is een preventieve behandeling nodig. In de meeste gevallen moet de BlephEx behandeling na 4 tot 6 maanden herhaald worden.

Kosten

De BlephEx behandeling wordt (nog) niet vergoedt door zorgverzekeraars. Dit komt omdat de behandeling nog erg nieuw is. Er wordt uiteraard van alles aan gedaan om dit voor elkaar te krijgen.


Het BlephEx apparaat is vergelijkbaar met een elektrische tandenborstel 

meer nieuws