B&L Ultra for presbyopie

Als een van de eerste gerenomeerde contactlenspraktijken in de Benelux kan Kijk op Ogen nu beschikken over de nieuwste multifocale maandlens van Bausch+Lomb.

De Bausch and Lomb Ultra voor presbyopie*. Een comfortabele maandlens voor mensen met leesproblemen.

 

Doorbreek de cirkel van discomfort met het nieuwe silicone materiaal van Bausch en Lomb met MoistureSeal technologie. De Ultra maandlens voor ongeëvenaard comfort en een perfecte kwaliteit van gezien gedurende de hele dag. 

Steeds meer mensen besteden geruime tijd per dag aan het gebruik van digitale apparatuur. De smartphone, de iPad, de laptop, de computer noem maar op. Veel mensen ervaren daardoor vermoeide, branderige en droge ogen. Vooral bij contactlensdragers geeft dit vaak onscherpte en schommelingen in de kwaliteit van zien. 

Met die uitdagingen is het Bausch en Lomb gelukt een nieuw silicone materiaal te ontwikkelen met een optimale zuurstofdoorlaatbaarheid, een ideaal watergehalte en een prima stevigheid voor de juiste handeling gecombineerd met het bewezen 3-zone multifocale design voor mensen met leeftijdsgebonden leesklachten.

80-85% van de mensen zijn het er overeens, de Ultra lens met MoistureSeal technologie verschaft meer comfort en een betere kwaliteit van zien gedurende de dag. Ook bij het gebruik van digitale apparatuur. 

Op dit moment is de lens alleen nog leverbaar in de sterkte Sf+2.00 t/m Sf-7.00. Maar de multifocale variant wordt in een later stadium uitgebreid naar Sf+6.00 t/m Sf-10.00.

Geïnteresseerd? Maak dan snel een afspraak en ervaar een maandlang het Ultra comfort van de nieuwste zachte contactlens.

* Presbyopie is de wetenschappelijke naam voor leeftijdsverziendheid ( vroeger: ouderdomsverziendheid ) en treedt op na het veertigste levensjaar. Het scherpstellen van de ogen op korte afstanden, t.w. binnen de 30 cm wordt steeds moeilijker. De ooglens kan bij nabijzicht de lichtstralen niet meer op het netvlies krijgen doordat de elasticiteit van de weefsels vermindert. Eigenlijk gebeurt dat overal in het lichaam naarmate de jaren verstrijken, dus ook in het oog. De lens verhardt en vergroot zich maar de soepelheid verdwijnt langzamerhand.

meer nieuws