Goed voor Ogen week 7 t/m 14 mei: Bescherm je ogen tegen UV-straling

Je ogen verdienen jouw aandacht en zorg. Hierbij hoort ook een goede UV-bescherming zodra je in de zon gaat. Wist je echter dat gezonde voeding ook bijdraagt in meer bescherming van je ogen? De kleurstoffen luteïne en zeaxanthine komen juist voor in het netvlies waarbij ze je ogen beschermen tegen UV-straling. Zonder deze bescherming zouden je ogen snel achteruit kunnen gaan. De anti-oxidanten luteïne en zeaxanthine komen vooral voor in kleurrijke groentes, zoals in spinazie, boerenkool en oranje paprika. Tijdens de Goed voor Ogen-week, van 7 t/m 14 mei, besteden wij extra aandacht aan voeding en preventieve oogzorg.

Bescherming van je ogen houdt ook in dat je een goede zonnebril gebruikt, met een hoge beschermingsfactor. Schadelijke UV-stralen zijn er altijd en zeker bij zonneschijn. Ouders weten dat ze dan de huid van hun kinderen goed moeten beschermen, maar vergeten vaak een optimale UV-bescherming voor de (kinder)ogen. Kinderen spelen veel buiten en hun ogen zijn nog volop in ontwikkeling. Daardoor lopen ze meer risico op oogproblemen op latere leeftijd.

Heb je vragen over ‘preventieve oogzorg’ of wil je advies over een goede zonnebril? Jouw Goed voor Ogen opticien staat voor je klaar! Tot Kijk op Ogen.............

meer nieuws