Je hebt maar een paar ogen!

Hoe gezond zijn jouw ogen?

Je hebt maar een paar ogen. Dus daar ben je zuinig op. Voor wie een bril of contactlenzen draagt, is dagelijkse zorg voor ogen niets nieuws. Maar wist je dat het ook heel verstandig is om met regelmaat je netvlies te laten controleren? Voorkomen is tenslotte beter da genezen. 

Daarom beschikt Kijk op Ogen nu over de EasyScan. Een "snelle" test van het netvlies waarbij druppelen in beginsel niet noodzakelijk is en maar ongeveer 3 minuten duurt. Zo makkelijk is het.

    

Wat is de EasyScan test?

De EasyScan maakt hoogwaardige foto's van beide ogen. Op deze foto's kunnen we aan de hand van het netvlies zien hoe gezond je ogen zijn.

Wat doet mijn netvlies ook al weer?

Het netvlies is de "binnenbekleding" van het oog. De fotoreceptoren (staafjes en de kegeltjes) in het netvlies zetten het licht dat het oog binnenkomt om in elektrische impulsen. Via de oogzenuw gaan deze naar de hersenen, waar zij worden omgezet in beeld!

Mijn netvlies is toch gezond!?

Meestal wel, gelukkig. Maar wist je dat bijna iedereen last krijgt van slechtere ogen? En zeker als dit komt door aandoeningen aan het netvlies, zoals glaucoom of macula degeneratie, kan je er maar beter vroeg bij zijn. Veel oogaandoeningen kunnen al onherstelbare schade aan het netvlies aanrichten nog voordat je er zelf last van hebt. Juist daarom is het zo nuttig om regelmatig de ogen te laten controleren en zeker met de EasyScan. 

Kan Kijk op Ogen mijn netvlies controleren?

Jazeker. Naast het opmeten van ogen voor een bril of contactlenzen, kunnen en mogen wij als optometrist ook uw ogen beoordelen. Door goed onderzoek van het netvlies i.c.m. de EasyScan kunnen we goed beoordelen of dat verder onderzoek gewenst is. 

Meer weten?

Maak direct een afspraak voor een uitgebreide oogmeting of laat je vrijblijvend adviseren! Onze contactgegevens vind je hier.

meer nieuws