TD by Tom Davies: de bril op maat

Heeft u dat ook wel eens: U ziet een leuke bril maar is net te rond, te groot, past net niet goed op de neus of de kleur is het net niet. Bij Kijk op Ogen is dat geen probleem. Met de Bespoke collectie van Tom Davies maken wij elke bril voor u op maat, in de gewenste vorm en in de gewenste kleur. 

 

Het handmade concept van Tom Davies heet Bespoke, een term die we kennen uit de confectie en vrij vertaald ‘exact op de wensen van de klant’ betekent. Tom Davies vindt dat niet alleen kleding op het lijf geschreven moet zijn, maar zeker ook de bril op maat in het gezicht.

Wat Tom Davies zo bijzonder maakt, is dat naast de basiscollectie de mogelijkheid bestaat om een volledig maatwerkbril te ontwikkelen. Het montuur kan door onze adviseurs in elke vorm, kleur en kwaliteit helemaal naar uw wens gemaakt worden. De bril kan worden uitgevoerd in de bekende materialen als acetaat of titanium, desgewenst kunnen de monturen bij Kijk op Ogen ook uitgevoerd worden in buffelhoorn. 

Alle brillen worden met de hand gemaakt in de eigen werkplaats van Tom Davies. Er wordt gewerkt met traditionele technieken, waardoor er in ieder montuur ruim 16 uur vakmanschap gaat zitten. Duurzame materialen als titanium en buffelhoorn zorgen voor een lichte maar sterke bril die lang meegaat. Het polijsten met de hand maakt dat het montuur een diepe natuurlijke kleur krijgt.

De materialen die Tom Davies gebruikt zijn allemaal uniek in kleur, is allergie vrij, super licht, handmade en kan op verschillende manieren worden behandeld!

Voor een impresie van de vervadiging van een hangemaakte bril bekijk de video

 

meer nieuws