NIEUW bij Kijk op Ogen - MonkeyGlasses-

Sinds kort levert Kijk op Ogen het brillenmerk MonkeyGlasses

 
MonkeyGlasses richt zich op het milieu en op mensen en streeft naar nul verspilling.
De unieke monturen zijn gemaakt van katoenvezels, eventuele productieresten worden gerecycled tot trendy accessoires, terwijl de oude brillen worden hergebruikt.
 

Er tegelijkertijd goed uitzien, goed kunnen zien en goed doen is eenvoudig. Vraag het maar aan het duurzame MonkeyGlasses, dat moderne brillen met een Scandinavische uitstraling ontwerpt en verkoopt.
 
De handgemaakte monturen zien eruit als natuurlijk hout, maar zijn eigenlijk gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal dat bestaat uit 90% katoenvezels en houtmassa. Productieresten worden creatief gerecycled tot accessoires en exclusieve sieraden, en elke keer dat een stel monturen de stelling verlaat, doneert het bedrijf een percentage aan het "Save The Orangutan" fonds.
MonkeyGlasses verzamelt tevens  oude brillen van klanten en stuurt ze naar Trivandrum in India naar een centrum dat vissersfamilies in nood ondersteunt.
 

Weg met de 'wegwerp'-cultuur

Er was nooit enige twijfel voor dit kleine, ambitieuze bedrijf: duurzaamheid moest voorop staan voor de oprichters Mai-britt en Morten Seaton, en dit trof duidelijk een snaar bij de veeleisende consument. MonkeyGlasses ziet een toenemende vraag op zowel de Deense en de internationale markt.
 
"Wij verkopen slimme, handgemaakte kwaliteitsbrillen die niet alleen voldoen aan een behoefte, maar ook een verschil maken. In veel opzichten vertegenwoordigt het bedrijf een stap weg van de wegwerpcultuur. Zowel wij als de planeet tolereren dit niet, en er zijn eindeloze mogelijkheden om materialen en producten opnieuw te gebruiken op nieuwe en spannende manieren. Je hoeft alleen je fantasie te gebruiken. Zo veranderen we overgebleven materiaal na het produceren van het montuur in creatieve accessoires en prachtige sieraden. Wij vinden dit logisch, en onze klanten gelukkig ook," zegt Mai-britt Seaton. 
 

Innovatief duo

Als zowel ontwerper als grafisch ontwerper, is Mai-britt de creatieve helft van het duo achter MonkeyGlasses. De andere helft is haar echtgenoot Morten, die met vele jaren ervaring als opticien de expertise en kwaliteit levert.
 
Vanuit hun werkplaats en atelier in Allerød in Noord-Seeland worden de brillen verkocht.  
 

MonkeyGlasses voor een goede prijs 

Het ontwikkelen van een concept dat respect voor mens en milieu combineert en te allen tijde betaalbaar blijft was vanaf het begin essentieel voor het paar. Dit blijkt ook uit de naam:
 
"Onze naam is een Deense twist op het woord "brilleabe", wat valt te vertalen als "monkeyglasses". We vonden ook dat de Engelse vertaling van een Deense uitdrukking “travelling in monkey-class" bij onze visie op een betaalbaar product paste. Onze producten moeten betaalbaar zijn", zegt Morten Seaton.
 
Het merk MonkeyGlasses past precies bij wie wij als Kijk op Ogen graag willen zijn.

meer nieuws