Toenemende kans op hooikoortsklachten

Mensen die last hebben van hooikoorts kunnen daar de komende periode hinder van ondervinden.

Volgens weerverwachtingen komt er droog weer aan en zal ook de berk komende week beginnen allergeen pollen te verspreiden, meldt Weeronline woensdag.

Met temperaturen rond de 10 graden en geregeld zonneschijn zal de lente ontluiken en dat brengt ook de productie van pollen op gang. Hooikoortspatiënten, die gevoelig zijn voor boompollen, worden door het weerplatform geadviseerd om hun medicatie vast gereed te houden.

Klachten

Op dit moment ondervinden sommige mensen al klachten van matig allergeen pollen van elzen en hazelaars. Deze bomen en struiken begonnen op veel plaatsen al in december te bloeien en raken komende weken uitgebloeid.

Momenteel bloeien ook populieren, iepen, wilgen en essen. Het pollen van deze boomsoorten veroorzaakt echter bij weinig mensen hooikoortsklachten.

Graspollenseizoen

Het graspollenseizoen start normaal gesproken eind april of begin mei en piekt in juni. Het pollen van grassen veroorzaakt verreweg de meeste hooikoortsoverlast.

Wanneer de grassen dit jaar grootschalig zullen starten met bloeien is afwachten. Tijdens de zachte winter bloeiden lokaal al enkele grassoorten, maar doordat het de laatste weken vrij koud is geweest ligt het niet voor de hand dat het graspollenseizoen veel eerder start dan normaal.

Bron: NU.nl

meer nieuws