Nieuw: Zeiss introduceert het ultieme maatwerk: Clarlet Gradal Individual? EyeFit

Ieder oog is uniek. Dit geldt ook voor het kijkgedrag. Bij de productie van de meeste multifocale glazen houdt men echter geen rekening met alle individueel meetbare oogwaarden. Dit betekent een compromis bij het zien, vooral van dichtbij. Maar juist het nabijzicht wordt steeds belangrijker, denk maar aan het toegenomen gebruik van mobiele telefoons en internet, of van navigatiesystemen in de auto.

Daarom heeft ZEISS een nieuwe generatie individuele multifocale glazen ontwikkeld, Clarlet® Gradal Individual® EyeFit. Deze opvolger van de succesvolle Gradal Individual® FrameFit™, houdt niet alleen rekening met de individueel meetbare oogwaarden (Position of Wear), maar ook met het individuele kijkgedrag op korte afstand. Om die reden zijn de nieuwe ZEISS premium multifocale brillenglazen met EyeFit technologie verkrijgbaar in drie verschillende glasdesigns voor kijken op korte afstand:

Designtype ‘Balanced’
Het multifocale glas voor iedereen die vaak wisselt tussen kijken in de verte, nabij en op tussenafstanden.

Designtype ‘Intermediate’
De ideale oplossing voor gebruik aan de computer, bij het sporten, tijdens het autorijden. Het multifocale glas speciaal voor iedereen die vaak wisselt tussen kijken in de verte en op tussenafstanden.

Designtype ‘Near’
Ontspannen zien op korte afstanden - ideaal voor hobby’s (bijvoorbeeld knutselen, modelbouw, naaien) of voor werk waarbij men veel moet lezen. Het multifocale glas speciaal voor langer kijken op korte afstand zonder last te krijgen van oogvermoeidheid (30-60 cm).

Bovenop de aanpasbare leeszone uitvoering en de FrameFit™ parameters, wordt er bij EyeFit rekening gehouden met: variabele basiscurve, voordecentratie en variabele inset.

De belangrijkste voordelen:
• natuurlijk, scherp zicht op elke afstand
• Individueel aangepast en geoptimaliseerd zicht op korte afstand
• onmiddellijke gewenning
• het hoogste kijkcomfort

Elk Gradal Individual® EyeFit glas van ZEISS bevat de geoptimaliseerde C.O.R.E.-technologie (Center of Rotation Evaluation) om de positie van het oogrotatiepunt bij de individuele ametropie te bepalen. Zo biedt het glas een natuurlijke manier van zien op zowel korte als op tussenafstand, terwijl ook het perfecte zicht in de verte wordt behouden. Dankzij nieuwe wiskundige optimaliseringsmethoden wordt het glas vervaardigd als het dunst mogelijke ZEISS multifocale glas.

Voor meer informatie kunt u ons mailen via info@kijkopogen.nl of bellen op 0182-370825

meer nieuws