DriveWear - Brillenglazen die rekening houden met wisselende lichtsomstandigheden

De dynamische wereld van vandaag heeft ervoor gezorgd dat snel reageren tot onze tweede natuur is gaan horen. Dat merken we vooral als we autorijden. Een goed reactievermogen vraagt om verbeterde visuele ondersteuning.

Met bijna zeven miljoen automobilisten in ons kleine landje is goed waarnemen in het verkeer van levensbelang. Zo wordt geschat dat er jaarlijks ruim 1.200 verkeersongevallen aan verblinding door de zon is te wijten. Met de toename van de verkeersintensiteit wordt meer en meer een beroep gedaan op ons visuele vermogen. Want ook al realiseren we het ons niet altijd, autorijden is een van de meest veeleisende activiteiten voor de ogen. En daarbij hebben we vaak te maken met verblindend zonlicht of juist gebrek aan voldoende licht.

Traditionele glazen schieten in dit soort specifieke omstandigheden tekort:
Meekleurende glazen bijvoorbeeld, omdat de benodigde hoeveelheid UV-licht, die de glazen doet opkleuren, wordt tegengehouden door de voorruit van de auto.
En gepolariseerde glazen neutraliseren weliswaar hinderlijke schitteringen, maar passen zich niet aan wisselende lichtomstandigheden aan.

DriveWear brillenglazen bieden een effectieve oplossing voor dit soort situaties. Het is het nieuwste brillenglas voor autorijders, dat niet alleen op UV-licht reageert, maar ook een polariserende werking heeft. Het glas reageert dus ook in de auto op licht, en hoe hoger de licht-intensiteit is, hoe donkerder het glas kleurt. Ze bieden bescherming tegen een teveel aan licht, nemen hinderlijke schitteringen weg en zorgen tegelijkertijd voor een helder en contrastrijk zicht.

DriveWear combineert het beste van deze twee werelden: ze bieden bescherming en zorgen tegelijkertijd voor een helder en contrastrijk zicht.

Bij bewolkt weer Bij tegenlicht Buiten de auto

Bij bewolkt weer

Als er sprake is van weinig contrastrijk licht zorgen DriveWear glazen voor maximale lichtdoorlaatbaarheid. Met als resultaat: de grootst mogelijke gezichtsscherpte. Het polariserende materiaal neutraliseert schitteringen die normaal gesproken zorgen voor slecht zicht bij een betrokken lucht. De glazen hebben in deze omstandigheden een contrastverhogende, groengele kleur.

Bij tegenlicht

Bij een autorit tijdens fel zonlicht ‘temperen’ DriveWear glazen de lichtdoorlaatbaarheid en houden daarmee de lichtintensiteit onder controle. Ook hier is het polariserende materiaal onmisbaar bij het kijken door de voorruit, omdat het lichtschitteringen wegneemt. In deze omstandigheden zijn DriveWear glazen koperkleurig, een kleur die als ideaal tijdens het autorijden worden beschouwd.

Buiten de auto

Buiten de auto kunnen de ogen gemakkelijk worden overbelast door fel licht. DriveWear glazen filteren dan het teveel aan licht en kleuren op naar hun donkerste gradatie roodachtigbruin. Dankzij hun polariserende eigenschappen bieden ze maximale bescherming tijdens dit soort moeilijke lichtomstandigheden.

Hi-tec polarisatie filter Hi-tec polarisatie filter en meekleurende werking Hi-tec polarisatie filter, meekleurende werking en 100% UV bescherming

Voor meer informatie klik op de volgende link: http://www.drivewearlens.com/effect.php

meer nieuws