Nieuws

Goed voorbereid op wintersport met 'goggles' en sportzonnebrillen
12 dec 2017

Goed voorbereid op wintersport met 'goggles' en sportzonnebrillen

'Je kunt in één oogopslag zien welke mogelijkheden er zijn op gebied van maten, kleuren en vormen'. Nu de kerstvakantie er aan komt, zijn velen van ons alweer bezig met de voorbereidingen op de wintersport. Wat is er mooier dan skiënd de besneeuwde hellingen af of genieten van de winterzon in de sneeuw. Maar sneeuw kan oogverblindend zijn en de schadelijke UV-straling van de zon versterken. Het is goed daar vooraf bij stil te staan.
Lees verder

Kijk op Ogen haakt weer aan bij Nationale Oogmeetweken
04 nov 2017

Kijk op Ogen haakt weer aan bij Nationale Oogmeetweken

'Het belang van goed zien blijft vaak onderbelicht' De gehele maand november de Nationale Oogmeetweken. De branche geeft extra aandacht aan goed zien, ieder op z'n eigen manier. Ook Kijk op Ogen in Moordrecht doet weer mee. "We hebben een paar jaar het een beetje gelaten voor wat het is, maar pakken het nu weer serieus op", vertelt Edwin Raghunath van Kijk op Ogen. De reden is simpel: het is nodig. "Het belang van goed zien blijft te vaak onderbelicht", vat de Moordrechtse opticien samen. Bij Kijk op Ogen kunnen bezoekers komende maand een afspraak maken voor een gratis oogmeting. "We maken daarbij ook standaard een foto van het netvlies en meten de oogdruk. Op basis daarvan geven we een vrijblijvend advies over wat zou kunnen of moeten veranderen om optimaal te kunnen zien. Uiteraard is het aan de klant om te bepalen daar wel of niet iets mee te doen. Maar zo'n advies blijkt in praktijk vaak nuttig. Sommige mensen hebben echt geen idee dat en hoe het beter kan."
Lees verder

Gehoorbeschermers, wat gaat er veranderen?
24 okt 2017

Gehoorbeschermers, wat gaat er veranderen?

Wetten en regels veranderen. Zo ook de regels betreffende het fabriceren en leveren van gehoorbescherming. De regels omtrent gehoorbescherming zijn ondergebracht in de PBM europese richtlijn en die gaat vanaf volgend jaar veranderen.   PBM Wetgeving De huidige PBM (EU) Richtlijn 89/686/EEG wordt op 21 april 2018 ingetrokken en overgenomen door de (EU) verordening 2016/425. Dit is een ingrijpende operatie omdat sommige artikelen en productgroepen, waaronder ook gehoorbescherming, opschuiven van categorie II naar categorie III (zeer ernstige risico’s).
Lees verder

Het Myopie Congres 2017
28 sep 2017

Het Myopie Congres 2017

Afgelopen maandag waren wij aanwezig op hét Myopie Congres 2017. Zicht. Het is één van onze belangrijkste functies. Als je aan een willekeurige voorbijganger vraagt welk zintuig hij of zij écht niet zou willen missen komt daar in bijna alle gevallen ‘zicht’ uit. Begrijpelijk, want onze ogen helpen ons om de wereld om ons heen te ervaren. Te leren, te ontdekken en te genieten. Als oogspecialist spelen we hier een belangrijke rol in. Of je nou opticien, contactlensspecialist, optometristen of orthoptist bent, het doel is gelijk: ervoor zorgen dat jouw patiënt optimaal gebruik kan maken en genieten van zijn of haar zicht. Nu en in de toekomst.
Lees verder

Op vakantie? Vergeet je ogen niet!
05 jul 2017

Op vakantie? Vergeet je ogen niet!

De vakantiemaanden juli en augustus zijn weer aangebroken. En hoewel het wellicht niet het eerste is waar u aan denkt als u op vakantie gaat, is het raadzaam even stil te staan bij… uw ogen op vakantie! "Dat begint natuurlijk bij een goede zonnebril", zegt Edwin Raghunath, opticien van Kijk op Ogen in Moordrecht. "we hebben op dit moment mooie zomeraanbiedingen om net voor vertrek nog even van te profiteren. Zo zorgen wij voor gratis zonneglas op sterkte bij zonnebrillen vanaf 149 euro. Een goed zonneglas heb je trouwens al vanaf 15 euro, dus die goede bescherming hoeft niet duur te zijn."
Lees verder

nieuwsarchief