Ooglaseren

U wilt niet langer afhankelijk zijn van uw bril of contactlenzen? Dat kan door middel van een nauwelijks belastende operatie! De refractiechirurgie biedt u de mogelijkheid om uw ogen met minimaal ingrijpende chirurgische technieken, zoals lasertechniek en lensimplantatie, blijvend te corrigeren. Dit zijn ondertussen beproefde technieken. Miljoenen ogen zijn reeds met succes gecorrigeerd. Maar waar moet u naar toe? Aan wie kunt u zo'n operatie toevertrouwen? U wilt dat het in één keer op de beste manier gebeurt, maar hoe weet u in de wirwar van aanbieders tot wie u zich moet wenden?

Wij begrijpen uw twijfel en kunnen u daarbij helpen. Bij Kijk op Ogen bent u verzekerd van objectieve informatie en krijgt u persoonlijke begeleiding in het vooronderzoek en indien nodig bij de nazorg. Kijk op Ogen werkt hierbij nauw samen met de Rijnzicht oogkliniek in Wassenaar. 

Er bestaan diverse lasermethoden om uw ogen te corrigeren. Lasik, Lasek, PRK. Zelfs als refractiechirurgie geen uitkomst biedt, kunt u ook nog kiezen voor lensimplantatie. Na het vooronderzoek zal er een volledig objectief advies volgen. Welke methode of besluit u om uw bril of contactlenzen te behouden.

Kijk op Ogen biedt standaard méér (zorg)!

LASIK (=Laser Assisted in Situ Keratomileusis)

Met LASIK kunnen lage en middelhoge sterktes van bijziendheid, astigmatisme en verziendheid uitstekend worden gecorrigeerd. LASIK wordt internationaal al decennia met uitstekende resultaten toegepast. Er wordt een flapje van het hoornvliesoppervlak losgehaald en opengeklapt waarna hieronder met behulp van de ooglaser microscopisch kleine hoeveelheden hoornvliesweefsel verdampt worden. Daarna wordt het flapje weer teruggeklapt, waardoor de genezing snel gaat. De hersteltijd voor bijziendheid is ongeveer een dag, voor verziendheid ongeveer een week.

Met LASIK kan bijziendheid tot Sf-10.00 dpt worden gecorrigeerd. Verziendheid tot Sf+5.00 dpt en voor een cilinderafwijking tot -6.00 dpt.

LASEK (=Laser Sub Epithelial Keratectomy)

Bij LASEK wordt het bovenste laagje van het hoornvlies (het epitheel) met behulp van alcohol losgeweekt en "weggeschoven". Daarna wordt met de excimerlaser de gewenste hoeveelheid weefsel verdampt om het gewenste resultaat te krijgen. Na de laserbehandeling wordt de fijne laag epitheelcellen weer teruggelegd. Hierna dekt men als bescherming het hoornvlies tijdelijk af met een speciale zachte contactlens.

Het voordeel van Lasek is dat het toegepast kan worden bij personen met een dun hoornvlies. Een gemiddeld hoornvlies is 550 micron dik. Voor Lasik moet er minstens 260 micron overblijven nadat de flap verwijderd is (het flapje heeft een gemiddelde dikte van 130 à 180 micron).

Het resultaat voor het zien is vergelijkbaar met die van Lasik. Het herstel duurt echter iets langer. Binnen een week ongeveer een 4/5 van het voorgenomen resultaat, van volledig herstel is pas sprake na enkele weken.

PRK (=Photo Refractieve Keratectomie)

Bij PRK wordt het hoornvlies direct aan de buitenkant met de excimerlaser behandeld. Voordeel is dat de ingreep eenvoudiger en goedkoper is dan de LASIK methode. Het herstel duurt wel iets langer. Daardoor moet u ook wat langer wachten op het resultaat en heeft u langer last van napijn en lichtgevoeligheid. PRK is geschikt voor mensen met brilsterktes tussen Sf+3.00 en Sf-5.00 dpt en voor een cilinderafwijking tot -3.00 dioptrie.

meer diensten