Goed voor Ogen: Wrap met shoarma en veldsla

Voorkomen is beter dan genezen. Dat is waar wij voor staan. Daar hoort ook aandacht voor goede gezonde voeding bij.

Vandaag maar weer eens lekkere hap die ook nog eens gezonde elementen heeft. Een wrap met shoarma, veldsla en oranje paprika.

Benodigdheden voor 4 personen

  • 100 ml hot ketchup  
  • 1 oranje paprika in reepjes
  • 450 gr shoarmavlees (varkens)
  • 100 ml knoflooksaus
  • 1 ui, gesnipperd
  • 75 gr veldsla
  • 3 el olijfolie
  • 1 pak tortilla wraps (8 stuks)      

Bereiden:

  • Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op verpakking.
  • Verhit de olie in een wok en bak de shoarma op hoog vuur in ca. 3 min. al omscheppend bruin.
  • Schep de shoarma op een bord en roerbak de ui en paprika ca. 3 min. in het bakvet. Schep de shoarma erdoor en verwarm alles nog even.
  • Bestrijk de wraps met de ketchup en verdeel de veldsla erover.
  • Schep het shoarmamengsel in het midden en vouw de zijkanten van de wraps eroverheen. Vouw de wraps dicht en zet vast met een cocktailprikker.
  • Serveer met de knoflooksaus. Lekker met een gemengde salade met bv avocado.

En wat maakt het Goed voor Ogen

 

       Veldsla bevat veel luteïne en ook nog vitamine C

       Oranje paprika bevat luteïne en veel zeaxanthine en vitamine C

Dit recept bevat 512 Kcal en 108 gr koolhydraten per portie 

meer nieuws